Rybářský rozcestník

Dalmátská rybí polévka

Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
  • 500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
  • 250 g rajčat
  • 100 g vařené rýže
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 1,5 l vody
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
    2. Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
    3. Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
    4. Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
    5. Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím