Rybářský rozcestník

Dalmátská rybí polévka

Chutná rybí polévka z Chorvatska. Lze připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.

2 náročnost
50 minut
Dalmátská rybí polévka
  • 500 g rybího masa (parmice, treska, okoun, candát atd.)
  • 250 g rajčat
  • 100 g vařené rýže
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 1,5 l vody
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l vody osolíme, přidáme bobkový list, vaříme do měkka 15 minut
    2. Vývar scedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou na teplé místo
    3. Na olivovém oleji v hrnci osmahneme nasekaný česnek, nakrájená, oloupaná rajčata, kostičky papriky, když je zelenina měkká, zalijeme rybím vývarem, přilijeme bílé víno, ochutíme červenou paprikou, pepřem, solí, povaříme 10 minut na mírném plameni
    4. Do hotové polévky nasypeme uvařenou rýži, krátce prohřejeme
    5. Do talířů dáme lupínky rybího masa, zalijeme polévkou a podáváme.

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím