Tato citronová omáčka je výborná k různě upravenému rybímu masu. Jde o cibulový základ připravený z nadrobno nakrájené cibule, rybího vývaru a bílého vína, chvíli povařený, zjemněný a zahuštěný máslem a citronovou šťávou.
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, které necháme změknout v rybím vývaru smíchaným s trochou bílého vína
2. Do pánvičky na cibulový základ vložíme dvě až tři kostky vychlazeného másla, pánev sundáme ze zdroje tepla a máslo necháme pozvolna, za stálého míchání, rozpustit
3. Omáčku zakápneme citronovou šťávou, ta omáčku zahustí, pokrm promícháme
4. Citronovou omáčku nakonec osolíme a můžeme servírovat.
Omáčku můžete případně dochutit nasekanou petrželkou nebo jiným, čerstvě pokrájeným kořením.