Rybářský rozcestník

Vánoční černá omáčka (Lenora)

Hustá, černá omáčka velmi specifické chuti, vhodná k rybě nebo vánočce.

1 náročnost
30 minut
  • 200 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g medu
  • 50 g švestkových povidel
  • 50 g nastrouhané cibule
  • 50 g perníku
  • 50 g másla
  • 5 ks zrnek nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1/4 l černého 12 ° piva nebo vína Malaga
  • 2 lžíce krystalového cukru na karamel
  • 1 hrst rozinek, oloupaných mandlí a vlašských ořechů
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • špetka tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Strouhanou nebo jemně nakrájenou cibuli a ostatní zeleninu na sucho osmahneme
    2. Přidáme pivo nebo víno, povidla, citrónovou šťávu, med, koření a omáčku 20 minut zvolna povaříme
    3. Omáčku protřeme přes síto, rozředíme vodou, zahustíme strouhaným perníkem, obarvíme karamelem, ochutíme pokrájenými mandlemi, rozinkami a ořechy, omastíme máslem
    4. Ještě 15 minut povaříme.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím