Rybářský rozcestník

Segedínská rybí polévka

Polévka z menšího kapra, cibule, papriky a koření.

3 náročnost
70 minut
Segedínská rybí polévka
  • 1 ks menšího kapra
  • 1 ks zelené zmrazené papriky
  • 2 ks cibule
  • 20 g másla
  • mletá sladká paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra očistíme, stáhneme, hlavu, vnitřnosti a ploutve dáme stranou, ze zbytku odstraníme hřbetní kost, maso vykostíme, nakrájíme na menší proužky, osolíme a dáme do chladna
    2. Do vody dáme vařit hlavu, ocas, ploutve a hřbetní kost, přidáme sůl a nahrubo nakrájenou oloupanou cibuli
    3. Vaříme asi 30 minut, potom vývar procedíme, maso obereme a prolisujeme do vývaru
    4. V této fázi přidáme nasolené kousky masa, vnitřnosti a maličko pálivé papriky, současně přidáme na nudličky nakrájenou zelenou papriku
    5. Zvolna bez míchání vaříme dalších 10 minut, až je maso úplně měkké
    6. Hotovou polévku doplníme rozehřátým máslem, ve kterém jsme zpěnili lžíci sladké papriky.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím