V rybím vývaru povařené housky spolu s cibulí, po rozvaření polévka procezená a doplněná o houby a koření, dále vařená, ke konci i s rybím masem zbaveném kostí, co se vařilo ve vývaru.
2 náročnost
45 minut
Bavorská rybí polévka II.
500 g rybího masa a odřezků (kapr, cejn, okoun atd.)
100 g žampionů
4 ks kuličky nového koření
2 ks housky
2 ks hřebíčky
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 lžička másla
1,5 l vody
špetka muškátového květu
petrželka
pepř
sůl
Příprava
Rybí maso, odřezky (ploutve, hlavu, ocas) zalijeme 1,5 l vody, přidáme bobkový list, nové koření hřebíček, osolíme, vaříme 20 minut
Vývar přecedíme, maso zbavíme kostí, odložíme stranou
Do čirého vývaru přidáme na kostičky nakrájené housky a cibuli, vaříme, až se housky rozpustí, cibule změkne
Vývar scedíme přes sítko, lžící rozetřeme housky a cibuli do polévky, přidáme nakrájené žampiony, zjemníme lžičkou másla, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí
Povaříme ještě 2 minuty, pak vložíme rybí maso
Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Pikantní polévka z odřezků ryb, paprik, cibule a koření, servírovaná zahuštěná jíškou. Na polévku můžeme použít jak odřezky z ryb mořských, tak ze sladkovodních.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.