500-700 g odřezků z ryb
1,5 l vody
4 ks kuličky nové koření
4 ks kuličky celého pepře
1 ks červená masitá paprika
1 ks zelená masitá paprika
1 ks cibule
1 ks bobkový list
2 lžíce hladké mouky
sladká červená mletá paprika
pálivá mletá červená paprika
drcený kmín
sádlo
sůl
Příprava
- Rybí odřezky zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), vaříme na mírném plameni 30 minut, během vaření naběračkou sbíráme pěnu.
- Vývar slijeme, z odřezků (hlavy, ocasy, břicha) obereme maso bez kostí a kůží, odložíme stranou.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, posypeme sladkou paprikou, přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem, povaříme 10 minut.
- Do polévky přidáme na proužky nakrájenou červenou a zelenou papriku, ochutíme, pálivou paprikou, solí a drceným kmínem. Paprika po 3-4 minutách změkne a polévka je hotová.
- Do talířů rozdělíme rybí maso a zalijeme vývarem, podáváme s chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek