Polévka vodňanských rybářů. Tak se vařila již v minulém století. Kdo má rád rybí polévky, rozhodně by měl vyzkoušet i tento recept!
2 náročnost
40 minut
Vodňanský rybí bujón
1,5 l vody
1 kg rybích hlav a odřezků
10 ks kuliček celého pepře
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
polévkové koření
petrželka
pepř
sůl
Rybí hlavy zbavené žáber spolu s odřezky vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody, přidáme mrkev, celer, cibuli, celý pepř a sůl, vaříme na mírném plameni 20 minut
Hotový vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso, zeleninu odložíme stranou
Do čirého vývaru nastrouháme vychladlou mrkev, celer, z masa odstraníme kostičky, rovněž přidáme do vývaru, necháme chvíli prohřát
Nakonec přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce
Vývar dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením, posypeme petrželkou a horký podáváme s pečivem.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!