Rybářský rozcestník

Vodňanský rybí bujón

Polévka vodňanských rybářů. Tak se vařila již v minulém století. Kdo má rád rybí polévky, rozhodně by měl vyzkoušet i tento recept!

2 náročnost
40 minut
Vodňanský rybí bujón
  • 1,5 l vody
  • 1 kg rybích hlav a odřezků
  • 10 ks kuliček celého pepře
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • polévkové koření
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
    1. Rybí hlavy zbavené žáber spolu s odřezky vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody, přidáme mrkev, celer, cibuli, celý pepř a sůl, vaříme na mírném plameni 20 minut
    2. Hotový vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso, zeleninu odložíme stranou
    3. Do čirého vývaru nastrouháme vychladlou mrkev, celer, z masa odstraníme kostičky, rovněž přidáme do vývaru, necháme chvíli prohřát
    4. Nakonec přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce
    5. Vývar dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením, posypeme petrželkou a horký podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!