Rybářský rozcestník

Zámecký kapr

V alobalu v troubě, nebo na roštu dobře rozpáleného grilu, pečené (grilované) podkovy kapra spolu s nasekanou šunkou, vejci, podušenými houbami a jarní cibulkou. Podáváme s opečenými plátky bagety, nebo toastového chleba, který potřeme česnekem.

2 náročnost
40 minut
zámeckýzámecký
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 4 ks vejce
  • 200 g hřibů (lze nahradit žampiony)
  • 200 g šunky
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • zelená jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
    2. Mezitím nasekáme šunku, jarní cibulku, vejce.
    3. Nakrájené houby podusíme na másle, osolíme, okmínujeme.
    4. Podkovy kapra položíme na čtverce alobalu, posypeme šunkou, houbami, jarní cibulkou, osolíme, opepříme. Nakonec přidáme strouhaný křen, sýr nenasekaná vejce, na vrch dáme plátek másla.
    5. Alobal zabalíme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C nebo na roštu grilu 15-20 minut.
    6. Podáváme s opečenými plátky bagety, nebo toastového chleba, který potřeme česnekem.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Zakrmovací pachová krmítka

    Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím