500 g vařeného rybího masa (kapr, karas, cejn)
250 g vařených brambor
2 ks stroužky česneku
1 ks cibule
1 ks vejce
1 lžíce nasekané pažitky
mletý černý pepř
strouhanka
olej
sůl
Příprava
- Povařené rybí maso zbavíme kůže a drobných kostiček a umeleme najemno.
- Brambory nastrouháme, promícháme s rybím masem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku, spojíme vejcem.
- Směs okořeníme mletým černým pepřem a drceným česnekem, osolíme.
- Navlhčenýma rukama vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance, smažíme z obou stran do zlatova.
- Placičky podáváme nejlépe s červenou řepou, chutnají teplé i studené.
Poznámka
Text i foto: D. M.