Rybářský rozcestník

Steak ze žraloka se žampiony

Restované žraločí podkovy se směsí dušených žampionů, plátků celeru a jarní cibulkou. Zdobený čtyřbarevným pepřem a lístky rukoly.

1 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Steak ze žraloka se žampiony
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy žraloka (po 200 g)
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks celeru (malý)
  • 1 dl bílého vína
  • 150 g žampionů
  • čtyřbarevný pepř
  • citronová šťáva
  • lístky rukoly
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy žraloka pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
    2. V pánvi rozpálíme olej a podkovy nejprve zprudka opečeme z každé strany 30 sekund, ztlumíme oheň a pečeme z každé strany 3-4 minuty, aby se maso propeklo i uvnitř
    3. Opečené podkovy dáme stranou na teplé místo.
    4. Olej slijeme, do pánve přidáme máslo, nakrájenou jarní cibulku i s natí, plátky žampionů, plátky celeru, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme do měkka, až se část vydušené šťávy odpaří
    5. Podkovy žraloka vložíme na talíře, posypeme čtyřbarevným pepřem, ozdobíme lístky rukoly, přidáme podušenou směs a podáváme s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.