Rybářský rozcestník

Sušené vepřové tyčinky na výpravy

Sušené maso je skvělé na výpravy. Vydrží, nekazí se ani za velkých veder a je to skvělá dobrota jen tak, na mlsání při čekání na záběr, nebo jako snídaně, svačinka či večeře spolu s pečivem.

1 náročnost
55 minut
+ doba odležení masa a doba sušení  
sušenésušenésušené
  • 1 kg vepřového plecka
  • 20 g Pragandy
  • 18 g uzené červené mleté papriky
  • 15 g sušeného česneku
  • 10 g mletého černého pepře
  • 50 ml sójové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého chilli nebo dle chuti
  • Příprava

    1. Vepřové plecko nakrájíme na menší kostky, k masu přidáme veškeré koření a dochucovadla, promícháme, necháme 3-4 hodiny odležet.
    2. Odleželé, okořeněné maso najemno umeleme, necháme chvíli odpočinout.
    3. Mletou směs ručně zpracujeme do tenkého “hada”, nebo pomocí plničky na klobásky o rozměru cca 1,5 cm vytlačíme “hada” a toho rozdělíme asi na 15-20 cm dlouhé tyčky (maso se srazí!)
    4. Tyčinky vložíme na rošty do sušičky, tu zapneme a nejprve sušíme na 170 °C asi 2 hodiny, po té snížíme teplotu na 50 °C sušíme dále tak 6 hodin.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….