Rybářský rozcestník

Sušené vepřové tyčinky na výpravy

Sušené maso je skvělé na výpravy. Vydrží, nekazí se ani za velkých veder a je to skvělá dobrota jen tak, na mlsání při čekání na záběr, nebo jako snídaně, svačinka či večeře spolu s pečivem.

1 náročnost
55 minut
+ doba odležení masa a doba sušení  
sušenésušenésušené
  • 1 kg vepřového plecka
  • 20 g Pragandy
  • 18 g uzené červené mleté papriky
  • 15 g sušeného česneku
  • 10 g mletého černého pepře
  • 50 ml sójové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého chilli nebo dle chuti
  • Příprava

    1. Vepřové plecko nakrájíme na menší kostky, k masu přidáme veškeré koření a dochucovadla, promícháme, necháme 3-4 hodiny odležet.
    2. Odleželé, okořeněné maso najemno umeleme, necháme chvíli odpočinout.
    3. Mletou směs ručně zpracujeme do tenkého “hada”, nebo pomocí plničky na klobásky o rozměru cca 1,5 cm vytlačíme “hada” a toho rozdělíme asi na 15-20 cm dlouhé tyčky (maso se srazí!)
    4. Tyčinky vložíme na rošty do sušičky, tu zapneme a nejprve sušíme na 170 °C asi 2 hodiny, po té snížíme teplotu na 50 °C sušíme dále tak 6 hodin.

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….