1 náročnost
55 minut
+ doba odležení masa a doba sušení
1 kg vepřového plecka
20 g Pragandy
18 g uzené červené mleté papriky
15 g sušeného česneku
10 g mletého černého pepře
50 ml sójové omáčky
1/2 lžičky mletého chilli nebo dle chuti
Příprava
- Vepřové plecko nakrájíme na menší kostky, k masu přidáme veškeré koření a dochucovadla, promícháme, necháme 3-4 hodiny odležet.
- Odleželé, okořeněné maso najemno umeleme, necháme chvíli odpočinout.
- Mletou směs ručně zpracujeme do tenkého “hada”, nebo pomocí plničky na klobásky o rozměru cca 1,5 cm vytlačíme “hada” a toho rozdělíme asi na 15-20 cm dlouhé tyčky (maso se srazí!)
- Tyčinky vložíme na rošty do sušičky, tu zapneme a nejprve sušíme na 170 °C asi 2 hodiny, po té snížíme teplotu na 50 °C sušíme dále tak 6 hodin.