Rybářský rozcestník

Losos na česneku a medu

Filety z lososa v marinádě z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky. Připravené na grilu a podávané se směsí listových salátů a feferonkami.

1 náročnost
15 minut
+ doba marinování  
Losos na česneku a medu
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks porce z filetu lososa
  • 4 ks stroužku česneku
  • 4 lžíce husté sojové omáčky
  • 4 lžíce tekutého medu
  • zázvor
  • pepř
  • sůl
  • K servírování:
  • feferonky, citron, salát
  • Příprava

    1. Z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky umícháme kašičku, kterou potřeme porce lososa
    2. Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu přes noc odpočívat
    3. Asi hodinu před tepelnou úpravou si připraveného lososa vyndáme do pokojové teploty, aby se stačil natemperovat
    4. Gril rozpálíme, připravíme grilovací misku, uložíme na ni porce ryby a polijeme medem
    5. Grilujeme na středním plameni cca 10-12 minut
    6. Hotové porce osolíme, opepříme, pokapeme citronem a podáváme se směsí listových salátů s krémovým balsamicem a feferonkami čerstvými nebo nakládanými.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.