Rybářský rozcestník

Rybí lasagne

Italské lasagne zapečené s masem z bílých ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
80 minut
Rybí lasagne
  • 300 g bílých ryb (plotice, tloušť, bolen, karas ...)
  • 300 g lasagní
  • 250 g sýra Lučina
  • 250 g cherry rajčátek
  • 100 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra
  • 3 ks velkých rajčat
  • 1 ks menší skleničky kaparů
  • mletý černý pepř
  • čerstvá bazalka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso očistíme, omyjeme a osušíme, pak ho opepříme, osolíme a nakrájíme na širší pruhy
    2. Rajčata omyjeme, velká nakrájíme na plátky, malá přepůlíme
    3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, dno pokryjeme vrstvou lasagní, na ně položíme kolečka rajčat, několik proužků ryby, posypeme částí rozdrobeného sýra Lučina a nakonec přidáme několik propláchnutých a okapaných kaparů
    4. Zakryjeme další vrstvou lasagní, kterou opět pokryjeme rajčaty, rybou, sýrem a kapary
    5. Na poslední vrstvu lasagní položíme přepůlená cherry rajčátka, zapékací misku zakryjeme alobalem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 °C
    6. Po 30 minutách sundáme alobal, povrch lasagní posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou čerstvou bazalkou a necháme dopéci dozlatova.

    Doporučení

    Místo bílé ryby lze použít i další druhy ryb, nebo i ryby, mořské. Skvělý je například takto upravený losos!

    Poznámka

    Příprava domácích lasagní viz.recept: Těsto na lasagne.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.