Italské lasagne zapečené s masem z bílých ryb a dalších ingrediencí.
1. Rybí maso očistíme, omyjeme a osušíme, pak ho opepříme, osolíme a nakrájíme na širší pruhy
2. Rajčata omyjeme, velká nakrájíme na plátky, malá přepůlíme
3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, dno pokryjeme vrstvou lasagní, na ně položíme kolečka rajčat, několik proužků ryby, posypeme částí rozdrobeného sýra Lučina a nakonec přidáme několik propláchnutých a okapaných kaparů
4. Zakryjeme další vrstvou lasagní, kterou opět pokryjeme rajčaty, rybou, sýrem a kapary
5. Na poslední vrstvu lasagní položíme přepůlená cherry rajčátka, zapékací misku zakryjeme alobalem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 °C
6. Po 30 minutách sundáme alobal, povrch lasagní posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou čerstvou bazalkou a necháme dopéci dozlatova.
Místo bílé ryby lze použít i další druhy ryb, nebo i ryby, mořské. Skvělý je například takto upravený losos!
Příprava domácích lasagní viz.recept: Těsto na lasagne.