Rybářský rozcestník

Škvarky ze sumce

Kostky masa ze sumce obalené v pikantní mouce, usmažené dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s čerstvým chlebem, feferonkami a chlazeným pivem.

2 náročnost
30 minut
Škvarky ze sumce - detail
Škvarky
  • 1 kg masa ze sumce
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • sádlo
  • pepř
  • hrubozrnná mořská sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky o hraně 1,5-2 cm
    2. Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou drceným kmínem a pepřem
    3. Ve směsi obalíme kostičky masa, které pak smažíme na sádle, ze všech stran, dozlatova (správně usmažené škvarky musí po dopadu na talíř „zazvonit“).

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.