Recept na výtečnou štiku zapečenou se zelím a rajčaty pochází z proslulé maďarské kuchyně. Štika ale není podmínkou, dobře bude chutnat i z jiné ryby.
1. Vykuchanou, šupin zbavenou štiku opláchneme, naporcujeme, filety osolíme a necháme odležet
2. V rozehřátém oleji rozpustíme do žluta 2 lžíce cukru, přidáme kysané zelí, podusíme, během dušení občas promícháme, případně podlijeme vodou
3. Do zapékací misky narovnáme na dno polovinu zelí, poklademe porcemi štiky, poprášíme červenou paprikou a opepříme
4. Rybu zakryjeme druhou polovinou zelí, na povrch zelí nasypeme oloupaná nakrájená rajčata a dáme péct do vyhřáté trouby
5. Po 15 minutách pečení zalijeme sladkou smetanou a necháme ještě 10 minut dopéct.
Hotový pokrm podáváme například s brambory.
Skvěle chutná i takto upravený kapr.