Rybářský rozcestník

Kapr na hořčici

Rybí porce s pikantní hořčicí, smetanou a pórkem. Kapr zapečený v troubě obohatí jídelníček všech, kdo mají ryby rádi.

2 náročnost
30 minut
Kapr na hořčici
  • 1 kg kapřího masa
  • 4 lžíce ostré hořčice
  • 1 ks vaječného žloutku
  • 2 dl sladké smetany
  • máslo
  • pórek
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, opepříme a pomažeme z obou stran hořčicí
    2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme porce ryby a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C .
    3. Smetanu promícháme se žloutkem, porce ryby přelijeme smetanou a posypeme pórkem
    4. Ztlumíme příkon tepla a zapečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, porce ryby ozdobíme proužky červené papriky.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím