Rybářský rozcestník

Kapr na hořčici

Rybí porce s pikantní hořčicí, smetanou a pórkem. Kapr zapečený v troubě obohatí jídelníček všech, kdo mají ryby rádi.

2 náročnost
30 minut
Kapr na hořčici
  • 1 kg kapřího masa
  • 4 lžíce ostré hořčice
  • 1 ks vaječného žloutku
  • 2 dl sladké smetany
  • máslo
  • pórek
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, opepříme a pomažeme z obou stran hořčicí
    2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme porce ryby a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C .
    3. Smetanu promícháme se žloutkem, porce ryby přelijeme smetanou a posypeme pórkem
    4. Ztlumíme příkon tepla a zapečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, porce ryby ozdobíme proužky červené papriky.

    Nejčtenější články

    Chytáme candáty

    Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

    Lov dravců na mrtvou rybku

    Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

    Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

    V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím