Rybářský rozcestník

Těstoviny vařené v mikrovlnné troubě

Na vaření těstovin v mikrovlnce používáme umělohmotnou misku s víčkem, který má otvor na unikání páry.

1 náročnost
25 minut
Těstoviny vařené v mikrovlnné troubě.
  • 1/2 balíčku těstoviny, různé tvary (kolínka, vřeténka, penne)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • horká voda
  • sůl
  • vhodná miska na vaření těstovin v mikrovlnce
  • Příprava

    1. Do misky nasypeme těstoviny, osolíme je, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (můžeme odměřit například pomocí hrnku), zakápneme olejem
    2. Mikrovnku zapneme na 750 W na 8 minut, po vypnutí necháme těstoviny ještě chvíli zavřené, aby nám došli.

    Doporučení

    Těstoviny někdy vsáknou všechnu vodu, jindy je třeba zbytek vody slít. Může se stát, že nebudou dostatečně měkké, pak stačí jen přilít trochu vody a na minutku zapnout mikrovlnku.

     

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím