Uvařené a orestované škeble podušené s rýží a dalšími ingrediencemi.
1. Tresčí maso, mrkev a cibuli zalijeme trochou vody a povaříme asi 1 hodinu, abychom připravili vývar
2. Škeble očistíme malým kartáčkem, vhodíme do vařící vody a vaříme, až se škeble otevřou, pak je scedíme a vyjmeme z lastur
3. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme šafrán, mletý pepř a škeble (zbavené lastur)
4. Nakonec zalijeme malým množstvím vývaru a chvíli vše podusíme
5. Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a vařící vodou, odměříme, vsypeme na škeble, zalijeme vývarem (na šálek rýže dva šálky vývaru), osolíme a dusíme pod pokličkou 15 minut
6. Potom pokrm ještě podusíme 5-10 minut v troubě, promícháme vidličkou a podáváme.
Příloha: Zeleninový salát.