Rybářský rozcestník

Špízy s krevetami a olivami

Marinované ocásky z krevet, černé olivy, cherry rajčátka a další ingredience napíchané na grilovacích jehlách, grilované na roštu.

1 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
  • 16 ks vyloupaných ocásků z krevet
  • 16 ks černých oliv
  • 2 ks starší rohlíky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks cukety
  • 250 g cherry rajčátek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaných bylinek (kopr, bazalka)
  • 1 lžíce vegety
  • Příprava

    1. Olivový olej promícháme s vegetou, nasekanými bylinkami, jadřince zbavenou a na jemno nasekanou chilli papričkou
    2. Omyté krevety vložíme do připravené marinády a necháme 40-60 minut marinovat
    3. Nejlépe den staré rohlíky a omytou cuketu nakrájíme na kolečka
    4. Na kovové grilovací jehly střídavě napichujeme krevety, kolečka rohlíků a cukety, olivy a mini rajčátka
    5. Špízy potřeme zbylou marinádou a na grilu zprudka pečeme asi 8 minut
    6. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím