Orestované mořké plody servírované se zeleninou a dalšími ingrediencemi.
1. Mořské plody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme mořské plody, nasekaný česnek, společně vše orestujeme po dobu 3 minut a pak necháme vychladnout
3. Očištěné karotky i oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme orestované mořské plody, ochutíme špetkou soli, mletým pepřem , vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, worcesterem, několika kapkami tabasca, vše dobře promícháme a necháme v chladničce vychladit
4. Omytou čekanku necháme okapat, rozebereme na jednotlivé listy, pak je rozložíme na talíře, rozdělíme na ně vychlazený salát a porce ozdobíme plátky citronu.
Podáváme s lehce opečeným bílým toustovým chlebem nebo bagetou.