Rybářský rozcestník

Rybí salát s majonézou

Svačinový salát namíchaný z naloženého rybího masa, sterilované zeleniny, cibule a majonézy.

1 náročnost
50 minut
+ 3 dny naložení  
Rybí salát s majonézou
  • 500 g rybího masa (cejn, karas, kapr...)
  • 340 g sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, okurek...)
  • 200 g majonézy
  • 2 ks středně velké cibule
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka mletého nového koření
  • cukr
  • Na nálev:
  • 1 ks balení kořenícího přípravku (Deko, Nova)
  • 1,75 l vody
  • 0,7 l octa 8 %
  • 120 g cukru
  • 5 g soli
  • Příprava

    1. Připravíme si sladkokyselý nálev; smícháme vodu s octem, cukrem a solí (použijte výše uvedené množství ingrediencí oproti návodu na obalu!), pak do nálevu přisypeme sáček Deka nebo Novy a 5 minut vše povaříme, nálev necháme vychladnout
    2. Očištěné, vykuchané ryby rozpůlíme, a dáme je spařit na cca 2-3 minuty do vroucí vody
    3. Do připraveného nálevu vložíme spařené půlky ryb a necháme nejméně 3 dny uležet
    4. Naložené ryby zbavíme zbylých částí kostí a nakrájíme je na menší kousky
    5. Přidáme sterilovanou zeleninu bez nálevu, na kostičky pokrájenou, očištěnou cibuli a majonézu
    6. Důkladně vše promícháme, dochutíme mletým pepřem a novým kořením a necháme, v lednici 2 hodiny odležet
    7. Ochutnáme, pokud je salát moc kyselý, přisladíme ho cukrem, popřípadě ještě dochutíme kořením a můžeme servírovat.

    Doporučení

    Na přípravu tohoto salátu můžeme použít i zavináče!

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím