Rybářský rozcestník

Salát z čínského zelí s tuňákem

Salát z listů čínského zelí, šalotky, rajčat, barevných paprik a kousků uzeného tuňáka, přelitý zálivkou z olivového oleje a dalších ingrediencí.

1 náročnost
15 minut
Salát z čínského zelí s tuňákem
  • 100 g uzeného tuňáka
  • 3 ks šalotky
  • 2 ks barevné papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks menšího čínského zelí
  • mletý černý pepř
  • citrónová šťáva
  • Na zálivku:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 ks citrónu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Uzeného tuňáky nakrájíme na tenké plátky, zakápneme ho citrónovou šťávou, posypeme pepřem a necháme chvíli rozležet
    2. Zeleninu omyjeme, necháme důkladně okapat
    3. Zelí nakrájíme příčně na nudličky, přidáme na kolečka nakrájenou oškrábanou šalotku, na proužky nakrájené papriky zbavené jadřinců a na kousky nakrájená rajčata
    4. Přidáme plátky tuňáka a vše zamícháme
    5. Ve 2 lžících olivového oleje rozšleháme šťávu z 1/2 ks citrónu, cukr, hořčici, zálivku dochutíme pepřem a solí
    6. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ho podávat.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….