Rybářský rozcestník

Nugety ze sumce

Rybí nugety z vykoštěného sumce nakrájeného na kostky. Obalené ve vajíčku, kořeněné kari, pepřem, tymiánem i mletou paprikou.

2 náročnost
30 minut
Nugety ze sumce
  • 1 kg vykostěných filetů ze sumce
  • 1-2 ks vejce
  • 1 ks citrónu (šťávy)
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • kari koření
  • tymián
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykostěné filety nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou osolíme
    2. Hodinu necháme odpočinout
    3. Hladkou mouku promícháme podle chuti s kari, tymiánem, červenou paprikou a zázvorem a pepřem
    4. Kostky masa obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaného vejce a znovu obalíme v ochucené mouce
    5. Opečeme na oleji do zlatova ze všech stran
    6. Podáváme s vařenými brambory, hranolky pečenými brambory nebo chlebem.

    Doporučení

    Podobně lze obalit i kostky filé.

    Poznámka

    Text i foto D. Marounek

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím