Rybářský rozcestník

Citronový pstruh

Grilovaní pstruzi prošpikovaní snítky petrželky, naplnění plátky citrónů, před servírováním posypaní citrónovou kůrou, grilovaní na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
Citronový pstruh
  • Rozpis na 4 porce:
  • 2 ks vykuchaní pstruzi v celku
  • 2 ks citróny nakrájené na plátky
  • 1 svazek petrželky
  • čerstvě namletý černý pepř
  • mořská hrubozrnná sůl
  • kůra z 1 ks citrónu
  • olivový olej
  • máslo
  • Příprava

    1. Pstruhy dobře omyjeme, necháme je oschnout, do každé ryby uděláme z každé strany zhruba šest zářezů, pořádně je potřeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem
    2. Do každého ze zářezů napěchujeme nasekanou petrželku
    3. Břišní dutinu vyložíme kolečky citrónů
    4. Ryby grilujeme na dobře vyhřátém grilu 6-10 minut z každé strany, ke konci je posypeme citrónovou kůrou a poklademe plátky másla.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím