Rybářský rozcestník

Pstruh po mlynářsku II.

Pstruh obalený v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém másle opečený dozlatova.

2 náročnost
35 minut
Pstruh po mlynářsku II.
  • 4 ks vykuchaných pstruhů
  • 100 g másla
  • 1 ks svazku petrželky
  • 1 ks svazku tymiánu
  • hladká mouka
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme, osušíme, svrchu i uvnitř nasolíme a opepříme, pak je důkladně obalíme v hladké mouce
    2. Ve větší pánvi na polovině rozpuštěného másla ryby velmi zvolna po obou stranách opečeme dozlatova, pak je opatrně vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a uchováme teplé
    3. Do výpeku vmícháme citronovou šťávu, přidáme zbylé máslo a když se rozpustí, přidáme na drobno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem
    4. Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

    Doporučení

    Skvělí jsou také takto připravení pstruzi servírovaní s pečivem a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….