Rybářský rozcestník

Štika na víně

Opečené porce štiky servírované se zeleninovou omáčkou z cibule, červeného vína, paprik a dalších ingrediencí.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g štiky
  • 50 g slaniny
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce kečupu
  • 4 ks rajčat
  • 2 ks paprik
  • 1 ks malé cibule
  • mletý pepř
  • čerstvé bylinky
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné papriky, omytá rajčata a slaninu nakrájíme na jemné nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
    2. Štiku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme, pak teplotu snížíme a za občasného obracení pozvolna dopečeme, potom z pánve vyjmeme a udržujeme v teple
    3. V pánvi ve výpeku krátce orestujeme nakrájenou slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme ji, vmícháme papriky, rajčata a vše společně 5 minut restujeme, poté zalijeme červeným vínem i kečupem a ještě krátce podusíme, nakonec ochutíme solí, pepřem i cukrem
    4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře, ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a servírujeme s rýží.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.