Rybářský rozcestník

Pikantní hrouzci, pečení v rajčatové omáčce

Hrouzci upečení v troubě zalití domácí rajčatovou omáčkou.

2 náročnost
55 minut
  • 700 g hrouzků
  • 300 g rajčat
  • 200 ml octa zředěného vodou
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • zelená petrželka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a petrželku, jakmile cibule zesklovatí, přidáme pokrájená rajčata, chvíli vše podusíme
    2. Přidáme zředěný ocet, pokrm zamícháme a ještě chvíli podusíme, pak omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes cedník
    3. Rajčatovou omáčku znovu nalijeme na pánev, osolíme, opepříme a vložíme do ní očištěné a vykuchané hrouzky
    4. Pomalu pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 30-40 minut.

    Doporučení

    Podáváme s teplými tousty.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.