300 g bílého rybího masa (treska, candát, sumec)
50 g jidášova ucha (5 g sušeného, předem namočeného)
1 l zeleninového vývaru
2 ks stroužky česneku
1 ks mrkev
1/2 ks pórku
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
kousek chilli papričky
sójová omáčka
olej
Příprava
- Rybí maso zbavíme kůže případně kůstek, nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, pórek, plátky česneku, jidášovo ucho, větší plodnice překrájíme na kousky, vše orestujeme.
- Zalijeme vývarem, přidáme lžíci rybí omáčky, zázvor, chilli papričku, povaříme na mírném ohni 10 minut.
- Vložíme kousky rybího masa, povaříme 3 minuty, na závěr polévku ochutíme sójovou omáčkou.
Poznámka
Text i foto: D.Marounek