Rybářský rozcestník

Pikantní pečený candát

Nasolené filety candáta potřené paprikovým máslem, zapečené ze směsí slaniny, žampionů a šalvěje. Takto upečeného candáta podáváme například s novými brambory.

2 náročnost
30 minut
+ doba nasolení  
pikantnípikantní
  • 600-750 g filetů z candáta
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g žampionů
  • 1 lžička šalvěje
  • 5 cl bílého vína
  • sladká červená paprika
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, necháme hodinu odpočinout.
    2. Rozpustíme máslo (2 lžíce), přidáme špetku sladké červené papriky.
    3. Maso osušíme, potřeme z obou stran máslem, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut.
    4. Nakrájenou slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zastříkneme bílým vínem, přidáme šalvěj, sůl, pepř, necháme podusit do měkka.
    5. Směs navršíme na filety, pečeme ještě 2 minuty.

    Doporučení

    Pečeného candáta podáváme s novými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….