Rybářský rozcestník

Sumec na sardeli

Filety ze sumce potřené domácím sardelovým máslem, upečené v troubě podlévané bílým vínem a výpekem. Na tento způsob lze připravit jakoukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu!

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 6 ks sardelových oček (lze nahradit sardelovou pastou)
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • Příprava

    1. Sardelky rozmělníme vidličkou, promícháme se změklým máslem, ochutíme citronovou šťávou.
    2. Filety potřeme sardelovým máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, během pečení poléváme bílým vínem a šťávou.
    3. Upečené porce sumce ozdobíme plátky citronu, podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.