Rybářský rozcestník

Sumec na sardeli

Filety ze sumce potřené domácím sardelovým máslem, upečené v troubě podlévané bílým vínem a výpekem. Na tento způsob lze připravit jakoukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu!

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 6 ks sardelových oček (lze nahradit sardelovou pastou)
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • Příprava

    1. Sardelky rozmělníme vidličkou, promícháme se změklým máslem, ochutíme citronovou šťávou.
    2. Filety potřeme sardelovým máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, během pečení poléváme bílým vínem a šťávou.
    3. Upečené porce sumce ozdobíme plátky citronu, podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.