Rybářský rozcestník

Sumec na sardeli

Filety ze sumce potřené domácím sardelovým máslem, upečené v troubě podlévané bílým vínem a výpekem. Na tento způsob lze připravit jakoukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu!

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 6 ks sardelových oček (lze nahradit sardelovou pastou)
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • Příprava

    1. Sardelky rozmělníme vidličkou, promícháme se změklým máslem, ochutíme citronovou šťávou.
    2. Filety potřeme sardelovým máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, během pečení poléváme bílým vínem a šťávou.
    3. Upečené porce sumce ozdobíme plátky citronu, podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.