Rybářský rozcestník

Sumec na sardeli

Filety ze sumce potřené domácím sardelovým máslem, upečené v troubě podlévané bílým vínem a výpekem. Na tento způsob lze připravit jakoukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu!

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • 600-800 g filetů ze sumce
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 6 ks sardelových oček (lze nahradit sardelovou pastou)
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • Příprava

    1. Sardelky rozmělníme vidličkou, promícháme se změklým máslem, ochutíme citronovou šťávou.
    2. Filety potřeme sardelovým máslem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C tak 15-20 minut, během pečení poléváme bílým vínem a šťávou.
    3. Upečené porce sumce ozdobíme plátky citronu, podáváme například s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Od pondělí mohou rybáři lovit na území celého okresu, kde bydlí

    I když se situace s covid-19 moc nelepší, přesto vláda rozhodla, že od pondělí budou moci lidé sportovat a vyrážet i do přírody v celém svém domovském okresu. Díky tomu i my rybáři můžeme po nedělí vyrazit na revíry mimo svoji obec.

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

    Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím