Rybářský rozcestník

Kapr na smetaně II.

Na slanině a kořenové zelenině upečené podkovy kapra podlité vodou, ke konci do výpeku zamíchaná zakysaná smetana. Podkovy kapra servírované přelité omáčkou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

2 náročnost
45 minut
kaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra po 200 g
  • 1 ks větší mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks menšího celeru
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V pekáči na másle necháme zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, lehce orestujeme.
    2. Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, vložíme do trouby, pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.
    3. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Přelijeme porce kapra, pečeme ještě 3 minuty.
    4. Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?