Rybářský rozcestník

Štika pikantní smažená

Porce štiky osolené, potřené sardelovým máslem, posypané citronovou kůrou, nakonec obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Štika pikantní smažená
  • 600 g štiky
  • 150 g tuku na smažení
  • 50 g sardelového másla
  • 2 ks vejce
  • hladká mouka a strouhanka na obalení
  • strouhaná citronová kůra
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku rozkrájíme na porce, nejlépe na podkovy, osušíme a po jedné straně osolíme
    2. Druhou stranu potřeme sardelovým máslem a posypeme citronovou kůrou
    3. Nakonec maso obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
    4. Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.