Rybářský rozcestník

Štika pikantní smažená

Porce štiky osolené, potřené sardelovým máslem, posypané citronovou kůrou, nakonec obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Štika pikantní smažená
  • 600 g štiky
  • 150 g tuku na smažení
  • 50 g sardelového másla
  • 2 ks vejce
  • hladká mouka a strouhanka na obalení
  • strouhaná citronová kůra
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku rozkrájíme na porce, nejlépe na podkovy, osušíme a po jedné straně osolíme
    2. Druhou stranu potřeme sardelovým máslem a posypeme citronovou kůrou
    3. Nakonec maso obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
    4. Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….