Rybářský rozcestník

Peletky z toustového sendviče (sendvičové nástrahy)

Úžasná jarní nástraha poslední záchrany. Ano, když jsou ryby v jarní ledové vodě netečné ke všemu, co jim nabízíte, zkuste toustový sendvič, tedy dva plátky toustového chleba slepené sladkým hustým dipem, z nich pak vylisované a pak vykrájené nástrahy jak na háček, tak pod něj na přívěs háčku.

1 náročnost
30 minut
+ doba ztuhnutí dipu a proschnutí plátů chleba  
dipdipdipstředinjekčnísendvičovésendvičovésendvičovétoustový
  • 2 ks plátky toustového chleba
  • 2-3 lžíce hustého dipu
  • váleček na rozválení toustového chleba
  • (dvě prkénka a vhodné závaží na zatížení sendvičů)
  • vhodná vykrajovátka (například ze stříkaček) nebo jen nůž
  • Příprava

    1. Dip dáme do lednice na 20-30 minut, aby nám ještě více ztuhnul.
    2. Plátky toustového chleba rozložíme na nějakou vhodnou rovnou plochu, na jeden rovnoměrně rozetřeme hustý dip a to i do krajů chleba, naneseme větší vrstvu, dipem nešetříme.
    3. Oba plátky k sobě přiložíme, zmáčkneme a necháme dip, aby se vpil do obou plátků toustového chleba.
    4. Tak po 10-15 minutách toustový chleba rozválíme pomocí válečku na těsto, druhou možností je zatížit sendvič nějakým rovným prknem, například prkénkem na krájení masa a opravdu hodně zatížit. Ovšem první varianta je rychlejší, u druhé je třeba nechat tousty zatížené i několik hodin.
    5. Z toustového chleba odkrájíme okraje, ty nevyhazujeme, budou se hodit do krmné směsi, z plátků pak vykrajujeme jednotlivé peletky buď klasickým nožem, nebo pomocí nějakých vhodných vykrajovátek. Hodí se vykrajovátka vyrobená z injekčních stříkaček nebo také některá vykrajovátka na vánoční pečivo.

    Doporučení

    Postup můžeme i obrátit, nejprve odkrájíme kůrky z toustů, pak je rozválíme válečkem, teprve potom naneseme dip. Ovšem do nestlačené střídky chleba dip lépe vsákne.

    Nejčtenější články

    FOR FISHING 2021

    12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

    Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

    Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

    Korbáčiky patří mezi TOP nástrahy do ledové vody

    Pokud si dokážete korbáčiky odepřít a nesníst je všechny, rozhodně je vyzkoušejte jako nástrahu na háček do studené vody. Hodí se na ně chytat od podzimu do jara, kdy na ně lze přemluvit více druhů ryb. Především na sýry můžeme chytat tlouště, parmy, podoustve, ostroretky, ale i kapry. V zimě na dírkách také pstruhy, především pak duháče.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím