1 náročnost
30 minut
+ doba ztuhnutí dipu a proschnutí plátů chleba
2 ks plátky toustového chleba
2-3 lžíce hustého dipu
váleček na rozválení toustového chleba
(dvě prkénka a vhodné závaží na zatížení sendvičů)
vhodná vykrajovátka (například ze stříkaček) nebo jen nůž
Příprava
- Dip dáme do lednice na 20-30 minut, aby nám ještě více ztuhnul.
- Plátky toustového chleba rozložíme na nějakou vhodnou rovnou plochu, na jeden rovnoměrně rozetřeme hustý dip a to i do krajů chleba, naneseme větší vrstvu, dipem nešetříme.
- Oba plátky k sobě přiložíme, zmáčkneme a necháme dip, aby se vpil do obou plátků toustového chleba.
- Tak po 10-15 minutách toustový chleba rozválíme pomocí válečku na těsto, druhou možností je zatížit sendvič nějakým rovným prknem, například prkénkem na krájení masa a opravdu hodně zatížit. Ovšem první varianta je rychlejší, u druhé je třeba nechat tousty zatížené i několik hodin.
- Z toustového chleba odkrájíme okraje, ty nevyhazujeme, budou se hodit do krmné směsi, z plátků pak vykrajujeme jednotlivé peletky buď klasickým nožem, nebo pomocí nějakých vhodných vykrajovátek. Hodí se vykrajovátka vyrobená z injekčních stříkaček nebo také některá vykrajovátka na vánoční pečivo.
Doporučení
Postup můžeme i obrátit, nejprve odkrájíme kůrky z toustů, pak je rozválíme válečkem, teprve potom naneseme dip. Ovšem do nestlačené střídky chleba dip lépe vsákne.