2 náročnost
30 minut
+ doba přípravy brambor
700-800 g úhoře
500 g malých vařených brambor
200 g anglické slaniny
1 dl bílého vína
1 ks červená paprika,
1 ks zelená paprika
1 lžička másla
sladká červená paprika
snítka rozmarýnu
kmín
pepř
sůl
Příprava
- Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3 cm – 4 cm dlouhé kusy, osolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme plátky anglické slaniny.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme dozlatova, ze všech stran, opečené kousky odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájený, pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
- Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme, podusíme ještě 5 minut.
- Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek