Rybářský rozcestník

Pikantní úhoř ve slaninovém kabátku podušený se zeleninou

V anglické slanině obalené špalíčky úhoře, ty opečené na pánvi na oleji a másle, pak podušené doměkka s podušenou zeleninou, ke konci přípravy i s uvařenými brambory.

2 náročnost
30 minut
+ doba přípravy brambor  
pikantní
  • 700-800 g úhoře
  • 500 g malých vařených brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 dl bílého vína
  • 1 ks červená paprika,
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 lžička másla
  • sladká červená paprika
  • snítka rozmarýnu
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3 cm – 4 cm dlouhé kusy, osolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme plátky anglické slaniny.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme dozlatova, ze všech stran, opečené kousky odložíme stranou.
    3. Do šťávy po pečení přidáme nakrájený, pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
    4. Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme, podusíme ještě 5 minut.
    5. Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.