Rybářský rozcestník

Zapečené brambory s matjesy

Rychlý, přitom chutný recept ze švédské kuchyně. Podobně se zapékají i brambory se slanečky, které se předem vymáčí v mléku.

2 náročnost
45 minut
zapečenézapečenézapečené
  • 750 g předvařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji
  • 200 g zakysané smetany
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • kopr
  • Příprava

    1. Předvařené vychladnuté brambory nakrájíme na 3-4 mm silná kolečka.
    2. Matjesy slijeme z oleje, necháme okapat, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na kostičky.
    3. Zapékací misku nebo plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, na dno rozložíme kolečka brambor, která poklademe kostičkami matjesů, pokapeme zakysanou smetanou, opepříme. Na vrch dáme opět brambory, opepříme, poklademe kousky másla, opepříme.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a necháme zapéct, až brambory na povrchu začnou zlátnout.
    5. Hotový pokrm posypeme na talíři čerstvým koprem a podáváme s červenou řepou.

    Poznámka

    Text i foto: D.M

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!