750 g předvařených brambor
250 g matjesů v oleji
200 g zakysané smetany
strouhanka
máslo
pepř
kopr
Příprava
- Předvařené vychladnuté brambory nakrájíme na 3-4 mm silná kolečka.
- Matjesy slijeme z oleje, necháme okapat, filety osušíme ubrouskem, nakrájíme na kostičky.
- Zapékací misku nebo plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, na dno rozložíme kolečka brambor, která poklademe kostičkami matjesů, pokapeme zakysanou smetanou, opepříme. Na vrch dáme opět brambory, opepříme, poklademe kousky másla, opepříme.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a necháme zapéct, až brambory na povrchu začnou zlátnout.
- Hotový pokrm posypeme na talíři čerstvým koprem a podáváme s červenou řepou.
Poznámka
Text i foto: D.M