Rybářský rozcestník

Knedlíčky z tresky

Podáváme na kulaté míse s křenovou omáčkou a bramborami nebo s těstovinami a rajčatovou omáčkou.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g kuchané tresky bez hlavy
  • 200 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 40 g cibule
  • 40 g másla
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička bramborové moučky
  • bobkový list
  • mléko na namočení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Žemli namočíme do mléka a vymačkáme
    2. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
    3. Rybu očistíme, stáhneme kůži a odřízneme maso
    4. Žemli, rybu a cibuli semeleme a do hmoty dáme vejce, mouku, sůl, pepř a utvoříme knedlíčky (2 na l porci)
    5. Uvaříme vývar ze zeleniny, procedíme jej, osolíme a do horkého zaváříme knedlíčky
    6. Vaříme je asi 20 minut, pak je vyjmeme cedníkem.

    Doporučení

    Podáváme na kulaté míse s křenovou omáčkou a bramborami nebo s těstovinami
    a rajčatovou omáčkou.

    Poznámka

    Rajčatová omáčka viz: omáčky Rajčatová omáčka. Křenová omáčka viz: omáčky Křenová omáčka .

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím