Rybářský rozcestník

Obalovací slané těsto na zatraktivnění kaprovitých nástrah

Pomocí tohoto slaného těsta lze zatraktivnit spousty dalších nástrah jako vařený hrách, kukuřici … stačí je jen těstem obalit. Těsto se z nástrah ve vodě postupně uvolňuje a tím vypouští do vody jakousi pachovou stopu, která ryby přitáhne k nástraze.

1 náročnost
15 minut
+ doba tuhnutí  
  • 0,5 kg rybí moučky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks velké vejce
  • barvivo, nejlépe světlé barvy
  • esence dle výběru, například česnek, játra, krab ....
  • Příprava

    1. Jedno větší vejce (nebo dvě malé) rozklepneme do větší mísy
    2. Přidáme olej, tekutou esenci a barvivo, vše promícháme pomocí vařečky
    3. Postupně, do mísy nasypeme rybí moučku a to za stálého míchání, pokračujeme tak dlouho, až těsto zduhne
    4. Hmotu vytáhneme, položíme na vhodnou pracovní plochu a vypracujeme nelepivé těsto, které se ani nebude drolit (pokud by se těto drolilo, je moc suché a musí se do něj přidat ještě trochu oleje, pokud by lepilo, přidáme trochu rybí moučky)
    5. Nakonec z těsta uděláme celistvou kouli, kterou zabalíme do mikrotenového sáčku, dáme ji do lednice, aby tam trochu ztuhlo
    6. Do připraveného těsta obalujeme nástrahy na háčku nebo pod háčkem, můžeme do něj také obalit krmítko.

    Poznámka

    Text: Jiří Langer, foto: pixabay.com

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím