Rybářský rozcestník

Pangasius s limetkovou salsou

Pečené filety z pangasia servírované obložené limetkovou salsou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g pangasia (4 filety)
  • 300 g cherry rajčátek
  • 8 ks stroužků česneku
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • pažitka na ozdobu
  • Na limetkovou salsu:
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • Příprava

    1. Rybí filé dáme do mísy, přelijeme dvěma lžícemi citronové šťávy smíchané s lžící jemně nastrouhané citrónové kůry, solí a pepřem, opatrně filety několikrát otočíme a pak je okapané naskládáme na plech vyložený pečícím papírem
    2. Přidáme celé stroužky česneku a cherry rajčátka, zakápneme olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme 15 minut
    3. Hotové filety upečeného pangasia servírujeme obložené cherry rajčátky a česnekem, posypané limetkovou salsou a čerstvě nasekanou pažitkou.

    Příprava limetkové salsy:
    1. Cibuli nasekáme na jemno, chilli papričku zbavenou jadřince nakrájíme na drobné kousky
    2. Limetkovou šťávu smícháme s cukrem, nasekanou cibulí a chilli papričkou.

    Nejčtenější články

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.

    Pozvánka na dětský závod do Berouna

    Místní organizace Beroun zve na dětský rybářský náborový závod, který se koná 22. 6. 2024 na revíru Berounka 3….