Rybářský rozcestník

Candát na zelenině

Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.

2 náročnost
35 minut
  • 1000 g candáta
  • 10 ks malých mrkví
  • 10 ks kuliček pepře
  • 8 ks kuliček nového koření
  • 4 ks petržele
  • 1 ks celeru
  • tatarská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme a rozdělíme na porce
    2. Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme
    3. Vaříme ji v přiměřeném množství slané vody a to i s kořením asi 10 minut
    4. Zeleninový vývar scedíme, zeleninu uložíme v teple a ve stejné vodě uvaříme naporcovaného candáta (na mírném plameni cca 10 minut, pokud rybu budete vařit moc zprudka, začne se vám rozpadat!)
    5. Uvařené porce naklademe na talíř, obložíme zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme nejlépe opečené brambory.

    Poznámka

    Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím