Rybářský rozcestník

Candát na zelenině

Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.

2 náročnost
35 minut
  • 1000 g candáta
  • 10 ks malých mrkví
  • 10 ks kuliček pepře
  • 8 ks kuliček nového koření
  • 4 ks petržele
  • 1 ks celeru
  • tatarská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme a rozdělíme na porce
    2. Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme
    3. Vaříme ji v přiměřeném množství slané vody a to i s kořením asi 10 minut
    4. Zeleninový vývar scedíme, zeleninu uložíme v teple a ve stejné vodě uvaříme naporcovaného candáta (na mírném plameni cca 10 minut, pokud rybu budete vařit moc zprudka, začne se vám rozpadat!)
    5. Uvařené porce naklademe na talíř, obložíme zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme nejlépe opečené brambory.

    Poznámka

    Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím