Rybářský rozcestník

Candát na zelenině

Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.

2 náročnost
35 minut
  • 1000 g candáta
  • 10 ks malých mrkví
  • 10 ks kuliček pepře
  • 8 ks kuliček nového koření
  • 4 ks petržele
  • 1 ks celeru
  • tatarská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby vykucháme a rozdělíme na porce
    2. Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme
    3. Vaříme ji v přiměřeném množství slané vody a to i s kořením asi 10 minut
    4. Zeleninový vývar scedíme, zeleninu uložíme v teple a ve stejné vodě uvaříme naporcovaného candáta (na mírném plameni cca 10 minut, pokud rybu budete vařit moc zprudka, začne se vám rozpadat!)
    5. Uvařené porce naklademe na talíř, obložíme zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme nejlépe opečené brambory.

    Poznámka

    Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?