Rybářský rozcestník

Síh (peleď nebo maréna) v alobalu

V troubě v alobalu na másle upečené porce vykostěného síha.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g síha peledě nebo marény
  • 40 g másla
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • alobal
  • Příprava

    1. Vykostěné porce ryby osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem, poprášíme moukou a položíme na máslem potřený alobal
    2. Jednotlivé porce důkladně zabalíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut (pečeme na roštu ne na plechu)
    3. Hotové, upečené síhy pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?