Rybářský rozcestník

Kapr na pivu II.

Porce kapra potřené česnekem a pokapané citronovou šťávou, odležené, pak opečené na pánvi poprášené moukou, nakonec podušené podlité pivem a dochucené kečupem spolu s proužky cibule a plátky česneku.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 dl světlého piva
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme porce kapra, které lehce poprášíme moukou, opečeme zprudka z obou stran.
    3. Porce kapra odložíme stranou, do šťávy po pečení přidáme proužky cibule, plátky česneku, zalijeme pivem, přidáme rajský protlak, kapra vložíme zpět, přiklopíme, dusíme na mírném plameni 10 minut.
    4. Hotové porce kapra přelijeme šťávou, podáváme například s vyslaněnými brambory.

    Doporučení

    Vyslaněné brambory – menší uvařené brambory, obalíme plátky slaniny, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme až slanina začne zlátnout a pouštět tuk. Podrobný recept zde: Vyslaněné brambory

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?