Rybářský rozcestník

Kapr na pivu II.

Porce kapra potřené česnekem a pokapané citronovou šťávou, odležené, pak opečené na pánvi poprášené moukou, nakonec podušené podlité pivem a dochucené kečupem spolu s proužky cibule a plátky česneku.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 dl světlého piva
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme porce kapra, které lehce poprášíme moukou, opečeme zprudka z obou stran.
    3. Porce kapra odložíme stranou, do šťávy po pečení přidáme proužky cibule, plátky česneku, zalijeme pivem, přidáme rajský protlak, kapra vložíme zpět, přiklopíme, dusíme na mírném plameni 10 minut.
    4. Hotové porce kapra přelijeme šťávou, podáváme například s vyslaněnými brambory.

    Doporučení

    Vyslaněné brambory – menší uvařené brambory, obalíme plátky slaniny, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme až slanina začne zlátnout a pouštět tuk. Podrobný recept zde: Vyslaněné brambory

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.