Vykuchaní okouni stažení z kůže pokapaní citronovou šťávou, okořenění, posypaní nasekanými kapary, pokladeni plátky másla a kolečky cibule, upečení v troubě.
2 náročnost
45 minut
Okouni na kapary
Rozpis na 4 porce:
8 ks okounů tak 30 cm velkých
1 ks větší cibule
4 lžičky kapary
citronová šťáva
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
Vykuchané okouny stáhneme z kůže (postupujeme takto: odřízneme hlavu, ocas a hřbetní ploutev, ostrým nožem kůži na hřbetu po celé délce nařízneme a stáhneme směrem dolů k břichu)
Okouny omyjeme, naskládáme do pekáčku, nebo na plech, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme, solí, kmínem, pepřem, posypeme nasekanými kapary, poklademe proužky cibule, plátky másla a dáme péct na 15-20 minut do vyhřáté trouby na 180 °C
Podáváme s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….