Rybářský rozcestník

Ryba v alobalu

Na tento recept můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Osvědčil se ze sladkovodních druhů pstruh, lín, okoun, naporcovaný kapr, candát a štika, z mořských je pak takto upravená výborná treska, makrela, sleď, losos. My jsme vyzkoušeli makrely.

1 náročnost
40 minut
Ryba v alobalu
  • 4 ks ryby (makrely, sledě, pstruha, okouna ...)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely, nebo jiné mořské, nebo i sladkovodní ryby zbavíme hlavy, ocasu, podélně rozřízneme
    2. Filety položíme na alobal, poklademe nakrájeným česnekem, kolečky cibule, přidáme kolečka citronu, posypeme nasekanou petrželkou, ochutíme, kmínem, solí, pepřem, nakonec na vše položíme plátky másla
    3. Alobal přehneme, zatočíme, v létě pečeme na grilu, v zimě v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20-25 minut podle velikosti porcí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme pečené nebo vařené brambory, někomu, chutná takto upravená ryba samotná, nebo s pečivem či chlebem.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím