Rybářský rozcestník

Ryba v alobalu

Na tento recept můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Osvědčil se ze sladkovodních druhů pstruh, lín, okoun, naporcovaný kapr, candát a štika, z mořských je pak takto upravená výborná treska, makrela, sleď, losos. My jsme vyzkoušeli makrely.

1 náročnost
40 minut
Ryba v alobalu
  • 4 ks ryby (makrely, sledě, pstruha, okouna ...)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely, nebo jiné mořské, nebo i sladkovodní ryby zbavíme hlavy, ocasu, podélně rozřízneme
    2. Filety položíme na alobal, poklademe nakrájeným česnekem, kolečky cibule, přidáme kolečka citronu, posypeme nasekanou petrželkou, ochutíme, kmínem, solí, pepřem, nakonec na vše položíme plátky másla
    3. Alobal přehneme, zatočíme, v létě pečeme na grilu, v zimě v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20-25 minut podle velikosti porcí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme pečené nebo vařené brambory, někomu, chutná takto upravená ryba samotná, nebo s pečivem či chlebem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….