Na tuku opečené v mouce a koření obalené filety z tresky, servírované spolu se zeleninou připravenou na pánvi ve výpeku po rybách.
1. Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu uležet
2. Rybu osušíme, hladkou mouku promícháme s červenou paprikou a zázvorem, v této směsi porce ryby obalíme
3. Obalené porce ryby opečeme na oleji z obou stran dozlatova
4. Hotové filety dáme na teplé místo a ve výpeku podusíme nakrájenou papriku, pórek, cibuli a plátky česneku, když je směs měkká, osolíme je a opepříme, zakápneme lehce sojovou omáčkou
5. Porce ryby přendáme na talíře, poklademe podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory ochucenými máslem, posypeme nasekanou petrželkou.
Foto i text: D. Marouenk