Rybářský rozcestník

Treska na zelenině

Na tuku opečené v mouce a koření obalené filety z tresky, servírované spolu se zeleninou připravenou na pánvi ve výpeku po rybách.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina uležení  
Treska na zelenině
  • 500 g tresky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • 1/2 ks pórku
  • citronová šťáva
  • sojová omáčka
  • sušený zázvor
  • hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu uležet
    2. Rybu osušíme, hladkou mouku promícháme s červenou paprikou a zázvorem, v této směsi porce ryby obalíme
    3. Obalené porce ryby opečeme na oleji z obou stran dozlatova
    4. Hotové filety dáme na teplé místo a ve výpeku podusíme nakrájenou papriku, pórek, cibuli a plátky česneku, když je směs měkká, osolíme je a opepříme, zakápneme lehce sojovou omáčkou
    5. Porce ryby přendáme na talíře, poklademe podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory ochucenými máslem, posypeme nasekanou petrželkou.

    Poznámka

    Foto i text: D. Marouenk

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím