Rybářský rozcestník

Grilované rybí filety

Filety ze sladkovodních ryb pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, po odležení potřené olejem, grilované na venkovním roštu grilu.

1 náročnost
30 minut
+ doba kuchání a 30 minut odležení  
Grilované rybí filety
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800-1000 g filet ze sladkovodních ryb (pstruh, siven, okoun ...)
  • 40 g oleje
  • vaše oblíbené rybí koření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí vodou oprané ryby nafiletujeme, filety osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
    2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
    3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů!)
    4. Hotové grilované filety klademe na předehřáté talíře a nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i ryby mořské.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!