1 náročnost
30 minut
+ doba kuchání a 30 minut odležení

Grilované rybí filety
Rozpis na 4 porce:
800-1000 g filet ze sladkovodních ryb (pstruh, siven, okoun ...)
40 g oleje
vaše oblíbené rybí koření
citronová šťáva
pepř
sůl
Příprava
- Očištěné, vykuchané a pod tekoucí vodou oprané ryby nafiletujeme, filety osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
- Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
- Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů!)
- Hotové grilované filety klademe na předehřáté talíře a nejlépe ihned podáváme.
Doporučení
Podobně lze připravit i ryby mořské.