Rybářský rozcestník

Normandská rybí polévka

Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru. Polévka podle receptu z Francie.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 250 g masa tresky
  • 80 g uvařeného masa z langusty (můžeme použít konzervu)
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1,5 dl smetany
  • 1 dl bílého vína
  • 1,2 l vody
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks rajčete
  • 1 ks mrkve
  • mletý muškátový oříšek
  • malý kousek celeru
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • fenykl
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut
    2. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy
    3. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce
    4. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme
    5. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.

    Doporučení

    Polévku můžeme zjemnit 2 žloutky rozmíchanými ve dvou lžících vody.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.