Rybářský rozcestník

Úhoř ve slanině

Jedna z variant úpravy sladkovodního úhoře. Vykuchané špalíčky úhoře zbavené kůže, obalené ve slanině, upečené v troubě pod grilem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
úhořúhoř
  • 750-1000 g staženého vykuchaného úhoře
  • 150 g bacon slaniny
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • šalvěj
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Špalíčky z úhoře obalíme slaninou, posypeme šalvějí, barevným pepřem, vložíme do vyhřáté trouby pod zapnutý gril
    3. Pečeme při 180 °C zhruba 12-15 minut až začne slanina zlátnout a pouštět tuk
    4. Upečeného úhoře podáváme například s restovanou zeleninou a vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím