Rybářský rozcestník

Úhoř ve slanině

Jedna z variant úpravy sladkovodního úhoře. Vykuchané špalíčky úhoře zbavené kůže, obalené ve slanině, upečené v troubě pod grilem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
úhořúhoř
  • 750-1000 g staženého vykuchaného úhoře
  • 150 g bacon slaniny
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • šalvěj
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Špalíčky z úhoře obalíme slaninou, posypeme šalvějí, barevným pepřem, vložíme do vyhřáté trouby pod zapnutý gril
    3. Pečeme při 180 °C zhruba 12-15 minut až začne slanina zlátnout a pouštět tuk
    4. Upečeného úhoře podáváme například s restovanou zeleninou a vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím