Rybářský rozcestník

Úhoř ve slanině

Jedna z variant úpravy sladkovodního úhoře. Vykuchané špalíčky úhoře zbavené kůže, obalené ve slanině, upečené v troubě pod grilem.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
úhořúhoř
  • 750-1000 g staženého vykuchaného úhoře
  • 150 g bacon slaniny
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • šalvěj
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Špalíčky z úhoře obalíme slaninou, posypeme šalvějí, barevným pepřem, vložíme do vyhřáté trouby pod zapnutý gril
    3. Pečeme při 180 °C zhruba 12-15 minut až začne slanina zlátnout a pouštět tuk
    4. Upečeného úhoře podáváme například s restovanou zeleninou a vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím