2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks podkovy ze sumce (200 g)
4 ks jarní cibulky
250 g malých žampionů
citronová šťáva
hladká mouka
drcený kmín
olivový olej
máslo
sůl
Příprava
- Podkovy ze sumce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odpočinout, maso pustí vodu a zpevní se.
- Podkovy okmínujeme, obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozehřejeme máslo a olej v poměru 1:1, vložíme obalené podkovy, opékáme 2 minuty. Podkovy otočíme, přidáme drobné žampiony, nakrájenou jarní cibulku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 10-12 minut.
- Podkovy na talíři přelijeme šťávou se žampiony a cibulkou, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D.Marounek