Rybářský rozcestník

Sumec na žampionech

Podkovy ze sumce lze připravit na mnoho způsobů. My tu máme jeden čtenářský recept, který vás určitě zaujme. Jde o rychlou minutku, kterou zvládne i kuchař začátečník.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (200 g)
  • 4 ks jarní cibulky
  • 250 g malých žampionů
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odpočinout, maso pustí vodu a zpevní se.
    2. Podkovy okmínujeme, obalíme v hladké mouce.
    3. V pánvi rozehřejeme máslo a olej v poměru 1:1, vložíme obalené podkovy, opékáme 2 minuty. Podkovy otočíme, přidáme drobné žampiony, nakrájenou jarní cibulku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 10-12 minut.
    4. Podkovy na talíři přelijeme šťávou se žampiony a cibulkou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D.Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!