Rybářský rozcestník

Sumec na žampionech

Podkovy ze sumce lze připravit na mnoho způsobů. My tu máme jeden čtenářský recept, který vás určitě zaujme. Jde o rychlou minutku, kterou zvládne i kuchař začátečník.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (200 g)
  • 4 ks jarní cibulky
  • 250 g malých žampionů
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy ze sumce pokapeme citronovou šťávou, osolíme, 1 hodinu necháme odpočinout, maso pustí vodu a zpevní se.
    2. Podkovy okmínujeme, obalíme v hladké mouce.
    3. V pánvi rozehřejeme máslo a olej v poměru 1:1, vložíme obalené podkovy, opékáme 2 minuty. Podkovy otočíme, přidáme drobné žampiony, nakrájenou jarní cibulku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 10-12 minut.
    4. Podkovy na talíři přelijeme šťávou se žampiony a cibulkou, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D.Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.