Rybářský rozcestník

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

1 náročnost
20 minut
+ 12 hodin máčení, + 2 hodiny rozležení  
  • 4 ks slanečky
  • voda
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička kopru
  • pepř
  • Příprava

    1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
    2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
    3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
    4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

    Poznámka

    Recept nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím