Rybářský rozcestník

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

1 náročnost
20 minut
+ 12 hodin máčení, + 2 hodiny rozležení  
  • 4 ks slanečky
  • voda
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička kopru
  • pepř
  • Příprava

    1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
    2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
    3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
    4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

    Poznámka

    Recept nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím