Rybářský rozcestník

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

1 náročnost
20 minut
+ 12 hodin máčení, + 2 hodiny rozležení  
  • 4 ks slanečky
  • voda
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička kopru
  • pepř
  • Příprava

    1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
    2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
    3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
    4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

    Poznámka

    Recept nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím