Rybářský rozcestník

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

1 náročnost
20 minut
+ 12 hodin máčení, + 2 hodiny rozležení  
  • 4 ks slanečky
  • voda
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička kopru
  • pepř
  • Příprava

    1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
    2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
    3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
    4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

    Poznámka

    Recept nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….