Rybí filé a maso z kapra opékané přímo na stole v nádobě na fondue.
1. Filé i maso z kapra naporcujeme na větší kostky (plátky) a vyskládáme je na větší talíř
2. Rybí maso, přímo na servírovacím stole, nabodáváme na vidličky a smažíme v rozehřátém oleji v nádobě na fondue
3. Místo omáček (servírují se ke klasickým masovým fondue) podáváme různé druhy nakládané zeleniny jako okurky, feferonky, kukuřičky, paprikové saláty …
Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo.
Fondue – Název pochází z francouzského slova „Fondre“, což doslovně znamená taviti, rozpouštěti. Původně tento název označoval pokrm z roztaveného sýra, který se připravoval na stole ve speciálním kotlíků vybaveném vařičem. Toto ve Švýcarsku oblíbené jídlo našlo svou modifikaci po celé Evropě v podobě masového fondue, které se také připravuje přímo na stole ve speciálním kotlíků. Vzhledem k tomu, že všichni stolující si namáčejí sousta v jednom kotlíku, podává se toto jídlo pouze ve společnosti velmi blízkých přátel. Ke kotlíku, který je vybaven vařičem, patří sada vidliček s barevným označením, aby mohl každý stolovník lehce rozeznat svou vidličku, kterou vložil do kotlíku. K masovému fondue se podávají různé omáčky, které činí s každého sousta chuťově odlišný pokrm. Jako příloha se podává buď bílý chléb, bagety nebo opečené brambory.